Andres erfaringer som frivillig vagt

Har du selv gode historier, tips eller erfaringer, du ønsker at dele med andre frivillige, så send os en mail på info@roskildevagt.dk.Du også få en smag for stemningen som frivillig vagt på vores Instagram: @Roskildevagt eller på Facebook: Roskildevagt.

Mød Ditte: "Alle bør tage på festival som frivillig!" 

Hej, 
Jeg hedder Ditte og på min første Roskilde Festival meldte jeg mig til som frivillig vagt hos Roskildevagt. Jeg havde en ven som søgte en vagt-makker til festivalen, så jeg slog til, og det er jeg glad for! Det var nemlig noget af en oplevelse.

For mig var det en super god måde at komme på festival. Især hvis man ikke har været på en større festival før. Da det var første gang på Roskilde, havde jeg et hav af spørgsmål, og dem fik Roskildevagt svaret på. 

Et sted at sove kan godt virke uoverskueligt, hvis man ikke er afsted med en gruppe, men her var Roskildevagt gode til at hjælpe. De havde oprettet en Facebookgruppe, hvor jeg fik etableret konktakt med andre fra Jylland, som også skulle afsted for første gang. Så jeg fik kontakt til en flok unge mennesker fra henholdsvis Esbjerg og Herning, som tog godt imod mig, og vi fik lavet os en camp! Vi valgte at sove i et områder, der hedder ”Silent and clean” for at kunne få ro på, når vi havde brug for det.

Det gode fælleskab

På festivalen bliver man ret hurtigt en del af fælleskabet, og igennem Roskildevagt fik jeg styrket det sociale bånd. Der blev afholdt forskellige events, hvor vi var med til ”Speed-dating” med den gruppe, vi var på vagt med. Vi fik hurtigt lært hinanden at kende. Der var desuden bordfodbold og gode tilbud på fyraftens øl, cocio, chips osv. i basen!

Vagterne

Inden vagten begyndte, fik vi en kort briefing omkring, hvad der var sket natten før, eller hvis der var noget, vi skulle være ekstra opmærksomme på. Og en ting som især gjorde mig tryg under vagten var, at vi altid gik sammen to og to. Under vagten var vi også godt serviceret med et måltid, kaffe/te, lækre snacks og frugt.

Stemningen på festivalen

Der er en hel unik stemning på en festival. Der er altid glade mennesker og søde festivalsgæster! De roser ofte vores arbejde, og fortæller os, at det er rart at have os omkring, da de føler sig mere trygge.

At være frivillig på festivalen var bare en super fed oplevelse, som jeg sjældent glemmer. Jeg skal helt bestemt være frivillig vagt igen næste år (2016), og jeg glæder mig allerede helt vildt! 

Få pakket rygsækken og kom afsted! Det er det hele værd! At komme i Orange vest er en oplevelse for livet, som jeg slet ikke vil være foruden! Man får ansvar, udvikler sig personligt, måske endda fagligt, lærer nye mennesker at kende, og ikke mindst får hørt en masse fed musik!

De bedste Roskildehilsner, 
Ditte Jensen

 

Mød Mads: "Vejret var i mod os, men der var god stemning" 

Hej, 
Mit navn er Mads og jeg var frivillig vagt på Roskilde Festival i 2017. 

Jeg tog afsted på festivalen som frivillig, da jeg ikke havde pengene til en billet. Min makker og jeg meldte os til sammen, og det var super fedt, at vi kunne få alle vores vagter sammen. Vi kunne endda også tilføje musikønsker, så vi ikke gik glip af de kunstnere, som vi netop var taget afsted for at høre. 

År 2017 var det år, hvor det regnede hele tiden. På første vagt havde min makker og jeg glemt vores regnjakker. Vi fik heldigvis udleveret regnslag, men hold da op hvor fortrød vi, at vores regnjakker lå i teltet. Så et lille fif til kommende vagter: hvis det ser ud til at skulle regne, så tag den regnjakke med! 

Alt i alt var vagterne fine nok. Vi lavede lidt forskelligt såsom at rydde brandveje, hjælpe festivalsgæster og så havde vi også en åbningsvagt, men det var lidt op ad bakke i regn. MEN selvom vejret var lidt i mod os, havde vi det heldigvis sjovt og supervisorne var gode til at holde humøret højt. Vi snuppede også ofte en fyraftensbajer i basen, hvor vi kunne snakke eller spille en omgang bordfodbold med de øvrige vagter.

Så hvis du ikke lige har pengene og har mod på lidt arbejde, så kan det anbefales at være frivillig vagt på Roskilde Festival. 

Vi ses på Roskilde, 
Mads Christiansen